Koningsvogelschieten

 

Ted Debets nieuwe Koning St. Catharinagilde 2015.

 

Het St.Catharinagilde Holz-Rolduc heeft een nieuwe schutterskoning, te weten Ted Debets. De openingsschoten bij het jaarlijkse Koningsschieten van de Gildeleden werden verricht door de Ambassadeur van het Land van Rode Dr. Jörg Schmitz-Gielsdorf en pastoor Hans Kreuwels. Na een spannende schutterswedstrijd op de schietweide van Abdij Rolduc, schoot Ted Debets tijdens het 195e schot, de houten ‘vogel’ naar beneden. De leden van het St. Catharinagilde eerden de nieuwe schutterskoning en zijn echtgenote Karin aansluitend door hem het ere-zilver om te hangen en met het drinken van de Winzer-wijn, de wijn die door de aan het St.Catharinagilde gelieerde Winzer van Rode is geoogst op de wijnberg van Rolduc.

 

Traditiegetrouw is het koningspaar door de leden begeleid naar de St.Catharinakerk op de Holz waar geestelijk adviseur pastoor Hans Kreuwels voorging in een danklof. De 11 schutters die streden om de koningseer, hadden in totaal 50 treffers. Het koningspaar wordt speciaal gehuldigd tijdens het koningsdiner op 28 november, de eerste zaterdag na het feest van patroonheilige St. Catharina.

 

foto Koningspaar 2015 St. Catharinagilde Ted en Karin Debets

 

De nieuwe koning van het St. Catharinagilde Holz-Rolduc Ted Debets met echtgenote Karin

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Harm Römgens nieuwe Koning St. Catharinagilde 2014

 

Het St.Catharinagilde Holz-Rolduc heeft een nieuwe schutterskoning, te weten Harm Römgens. Na een spannende schutterswedstrijd op de schietweide van Abdij Rolduc, schoot Harm tijdens het 434e schot, de houten ‘vogel’ naar beneden. De leden van het St. Catharinagilde eerden de nieuwe schutterskoning en zijn echtgenote Michelle aansluitend door hem het ere-zilver om te hangen en met het drinken van de Winzer-wijn, de wijn die door de aan het St.Catharinagilde gelieerde Winzer van Rode is geoogst op de wijnberg van Rolduc.

Traditiegetrouw is het koningspaar door de leden begeleid naar de St.Catharinakerk op de Holz waar geestelijk adviseur deken Borghans voorging in een danklof. De 11 schutters die streden om de koningseer, hadden in totaal 113 treffers. Het koningspaar wordt speciaal gehuldigd tijdens het koningsdiner op 29 november, de eerste zaterdag na het feest van patroonheilige St. Catharina.

 

foto koningspaar  2014

De nieuwe koning van het St. Catharinagilde Holz-Rolduc Harm Römgens met echtgenote Michelle